56437
Της Βάσιας Ζαριφοπούλου και του Νίκου Γεωργαντζά

Κοντεύει το ημερολογιακό πέρας των καθιερωμένων ετησίων εορτών. Αμέσως μετά θα επέλθει το σύνηθες: «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».


Διαφαίνεται όμως πως τούτες οι εορτές, του 2014, πέρας δεν έχουν. ΄Επονται νέες, λαμπρές του γένους «εορτές», μετά πυροτεχνημάτων, σημαιών και ανεξάντλητης τηλεοπτικής και μη μπουρδολογίας. Η μπουρδολογία είναι το εξαίσιο έδεσμα που σερβίρεται προ της εορτής των εκλογών, του εν Ελλάδι δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας και κατοχής.

Το έδεσμα χαίρει ενθουσιώδους επικροτήσεως από τους γευσιγνώστες. Διότι η προέλευσις των υλικών και οι δοσολογίες της συνταγής τηρούνται πάντοτε κατά γράμμα!

Είναι γεγονός όμως ότι όσες και όσοι ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να νομιμοποιήσουν, για μία ακόμη φορά, το δεσποτικό καθεστώς εξουσίας και κατοχής, της εν Ελλάδι τυραννικής κομματοκρατίας. Επί του παρόντος, οι Ελληνίδες και οι ΄Ελληνες που ψηφίζουν, δεν έχουν πραγματικές πολιτικές επιλογές, καμμία απολύτως, πέραν των τυραννικών κομμάτων του εν Ελλάδι δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας και κατοχής.

Για τις Ελληνίδες και τους ΄Ελληνες που ψηφίζουν, η παντελής έλλειψις πραγματικών πολιτικών επιλογών είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα των τυραννικών κομμάτων του εν Ελλάδι δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας και κατοχής. Ναι, δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην δημοκρατία· τι καλά που θα ήταν να είχαμε δημοκρατία…

Το άλλο, τεράστιο επίτευγμα των τυραννικών κομμάτων του εν Ελλάδι δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας και κατοχής, είναι το ότι έχουν καταστήσει δουλοπρεπείς τις Ελληνίδες και τους ΄Ελληνες που τα ψηφίζουν. Έχουν δηλαδή κατορθώσει να διαστρέψουν την κατά φύσιν ανάγκη των Ελληνίδων και Ελλήνων να ζουν ως πολίτες σε μία ελεύθερη πολιτεία.

Επί τούτου, ο Αριστοτέλης υποστηρίζει πως ο ανατολικός δεσποτισμός δεν βασίζεται στην δύναμη, αλλά στην συναίνεσι. Συνεπώς, δεν μπορούμε να δούμε τον φόβο ως την κινητήριο δύναμή του.

Αντιθέτως, η εξουσία του εν Ελλάδι δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας και κατοχής τρέφεται από τη δουλική φύσι των σκλάβων του. Δηλαδή, η δουλική φύσις των υποτακτικών του είναι ο πρωταρχικά κυρίαρχος πυλώνας του εν Ελλάδι δεσποτισμού της ανατολής.

 

Δουλική η φύσις των αστυνομικών οργάνων, δουλική του δικαστικού σώματος, δουλική και εκείνη των στρατιωτικών. Οι λέξεις «αντίδρασις» και «εθνική υπερηφανία» φαίνεται να έχουν διαγραφεί οριστικώς από τα σύγχρονα ερμηνευτικά των λεξικά.

Η πηγή δε της μπουρδολογίας των κομμάτων δεν έχει καθόλου σημασία. Τις ίδιες μπούρδες λέει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας, ακριβώς τις ίδιες που ακούμε χρόνια τώρα από την ΝΔ, το ΠαΣοΚ, τον ΣυΡιζΑ, το ΚΚΕ, την ΧΑ και τους ΑνΕλ.*

Κανένα μα κανένα από τα υπάρχοντα τυραννικά κόμματα του εν Ελλάδι δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας και κατοχής δεν λέει απολύτως τίποτα περί δομικών ή θεσμικών αλλαγών. ΄Ωστε να υπάρξει επιτέλους μία υποτυπώδης έστω συμμετοχή των Ελληνίδων και των Ελλήνων που ψηφίζουν, στις πολιτικές αποφάσεις που τις και τους αφορούν άμεσα.

Δεν είναι δε καν θέμα ικανότητος το ότι δήθεν δεν κατανοούν την αναγκαιότητα των δομικών ή θεσμικών τούτων αλλαγών, αλλά είναι θέμα ελλείψεως της βουλήσεως να το πράξουν. Καθόσον τις βούλεται να χάσει την κουτάλα;

Εφ’ όσον οι Ελληνίδες και οι ΄Ελληνες που ψηφίζουν διατίθενται όχι μόνον να νομιμοποιούν, αλλά και να χρηματοδοτούν τα τυραννικά κόμματα του εν Ελλάδι δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας και κατοχής, ποίος ο λόγος τα κόμματα τούτα να απαρνηθούν την μεγάλη τους κουτάλα;

Ασχέτως αν η επανόρθωσις της ελληνικής πολιτείας ―μέσω δομικών ή θεσμικών αλλαγών― είναι η μόνη πραγματική πολιτική επιλογή για τις Ελληνίδες και τους ΄Ελληνες που ψηφίζουν. Και όπως έχουμε ματαπεί, ανεξαρτήτως του πολιτεύματος ή του πολιτικού συστήματος που την υποβαστάζει, 2 (δύο) είναι τα θεμελιώδη συστατικά της ελληνοπρεπώς δομημένης ελληνικής πολιτείας:

α΄) Ο θεσμικά, νομικά και νόμιμα ανώτατος θεσμός-εντολεύς της ελληνοπρεπώς δομημένης ελληνικής πολιτείας είναι: η συγκροτημένη σε δήμο κοινωνία των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών.

β΄) Η θεμελιώδης αρχή της ελληνοπρεπώς δομημένης ελληνικής πολιτείας είναι ότι: όποιος άνθρωπος άρχει άλλων ανθρώπων, ταυτοχρόνως άρχεται από την συλλογικότητά τους.

Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να τα εμπεδώσουμε αυτά τα 2 (δύο) πραγματάκια; ΄Εχουμε όμως την βούλησι και την ικανότητα που προαπαιτούνται, ή πάλι θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε;

* Η πηγή απτών παραδειγμάτων μπουρδολογίας:
α΄) ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ: https://www.youtube.com/watch?v=RxCB6i27CUI και
β΄) Τσίπρας vs Παπανδρέου· βρείτε τις διαφορές: https://www.youtube.com/watch?v=xffnt67q5q8.