Η παρακάτω πρόταση αποτελεί μέρος ευρύτερης συμφωνίας συλλογικοτήτων, ομάδων, κινημάτων και κομμάτων με σκοπό την προσέλευση σε συνέδριο.

Αποδεχτήκαμε ότι ο όγκος μόνο μπορεί να παίξει ανατρεπτικό ρόλο στην πολιτική αυτών των κυβερνήσεων. Αποδεχόμενοι κι εσείς την ίδια λογική κοινοποιήστε την (παρούσα) σε όλους τους χώρους και τα κινήματα που επικοινωνείτε.

Αφού η τελευταία ΟΜΟΛΟΓΙΑ του κοινοβουλευτισμού είναι ότι εκβιάζεται από μη ΕΘΝΙΚΑ συμφέροντα, προκύπτει ότι ΑΔΥΝΑΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΚΗ (πυραμιδική) ΔΟΜΗ του… ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ..(και ιδίως προσωπικά τον καθένα).
..ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ–ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ– ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ…ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Ο Αστικός Κοινοβουλευτισμός δεν καλύπτει τα συμφέροντα του συνόλου.

Θέλοντας να καλύψουμε αυτό το κενό καταλήγουμε στην πρόταση της συμμετοχής του Πολίτη στις αποφάσεις.

ΠΡΟΤΑΣΗ 1η

Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός κινήματος βάσης, ενιαίου και αδιάσπαστου, χωρίς κομματικές σημαίες και ταμπέλες. Επιτακτική ανάγκη να μην υπάρχει οτιδήποτε θα διασπούσε.

Σαν παράδειγμα αναφέρουμε την περίπτωση των υπαρχόντων γραφείων που θα συμμετάσχουν στο κίνημα. Τα γραφεία αυτά ως απόδειξη καλής θελήσεως, θα προταθεί να αναρτήσουν την ΣΗΜΑΙΑ και το λογότυπο του κινήματος , όπως αυτά αποφασιστούν στο συνέδριο .Τότε οι τοπικές οργανώσεις θ’ αποτελούν πλέον οργανωμένους Δήμους (Συνελεύσεις) και θα λειτουργούν κατά το πρότυπο της Ελληνικής Πολιτείας ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΑΥΤΗΣ της οποίας (μορφή Δημοκρατίας) το ΟΝΟΜΑ θα αποφασιστεί κατά πλειοψηφία επίσης στο συνέδριο.

Σε περίπτωση δε που κάποιος μεμονωμένος φορέας ή κόμμα παραβεί τις ειλημμένες του συνεδριακές δεσμεύσεις έναντι του συνόλου, αυτό θα θεωρηθεί ως δήλωση αποχώρησης από το κίνημα των Δήμων ή όπως αλλιώς αυτό ονομαστεί τελικά.

ΠΡΟΤΑΣΗ 2η

Η κοινοβουλευτική κάθοδος του κινήματος δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Έτσι, δεσμευόμαστε να μην προταθεί η κάθοδος σε εκλογές παρά μόνο υπό συνθήκες νικηφόρες (βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου).
Δηλαδή όταν το δημοκρατικό ρεύμα θα έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον ένα δέκα τοις εκατό (10%) του εκλογικού σώματος καταγεγραμμένων πολιτών στους Δήμους, ποσοστό ικανό να ωθήσει τις εξελίξεις προς μια δημοκρατική μετάβαση με βασική προϋπόθεση τις απαιτούμενες δικλείδες.

Την παρούσα παραλαμβάνετε και όσοι διατίθεστε να συνδημιουργήσουμε ενα ισχυρό δημοκρατικό κίνημα , την κοινοποιείτε ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ. νομίζετε ότι θα συμβάλει με έναν οποιονδήποτε τρόπο στην ένωση αυτή.

Η πρωτοβουλία αυτής της ΙΔΕΑΣ των ΔΗΜΩΝ, δεν αποκλείει καμία παράλληλη όμοια δράση αρκεί να υπάρχει συντονισμός, αυτό κατά την πρότασή μας θα επιτευχθεί αν μας αποστείλετε γραπτή απάντηση ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟ στις παρακάτω διευθύνσεις.
https://www.facebook.com/groups/ALLAZW/

https://www.facebook.com/groups/1532327410394283/

kalesma.diavouleushs@yahoo.gr

mf